Ontstaan

Het ontstaan van de Edesekreten.

“Zingen is zo fijn”, dit is een uitspraak die werd gemaakt tijdens verjaardagfeestje in december 2006. En “wat zou het leuk zijn als er in Ede een smartlappenkoor zou komen”.

Zo werd het idee geboren om een smartlappenkoor op te richten. Vrienden en vriendinnen werden gevraagd om mee te zingen. Excuses als “ik kan niet zingen” werden weggewimpeld. Het motto was: ” Iedereen kan zingen, dus zing gewoon lekker mee”. 

Omdat er alleen “vriendinnen” overbleven werd het een dameskoor. De volgende stap was een “oefenlocatie” vinden. Edwin van “Het Oude Politiebureau” werd daarvoor benaderd. Het Oude Politiebureau is centraal gelegen en een gezellige locatie om na een oefenavond de keeltjes te smeren. Het Oude Politiebureau wilde de dames graag ontvangen. 

Op woensdag 7 maart 2007 kwamen de leden van het smartlappenkoor voor het eerst bij elkaar. Tijdens deze eerste bijeenkomst werd een naam bedacht, “De Edesekreten”. Ook werd besloten om één keer in de twee weken op woensdagavond te oefenen. Iedere week was teveel voor de drukbezette dames.

Na een tijdje werd duidelijk dat er behoefte was aan muzikale ondersteuning. Die werd gevonden bij Johan de Boer, een enthousiaste accordeonist. Om onze stemmen nog mooier te laten klinken is Harold Verwoert (zangcoach) ingezet om de Edesekreten coachen.

Hier een fotopresentatie van de eerste vier jaar EdeseKreten: